Στήριξη του ΠΑΜΑΚ σε εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Οι φοιτήτριες, εκτός των άλλων, ενημέρωσαν το κοινό για τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΚΠ) στήριξε έμπρακτα την εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ «Pink Together: Μαζί για την ελπίδα», χθες το απόγευμα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Εφαρμογές Επαγγελματικής Συμβουλευτικής σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες» του Τμήματος ΕΚΠ, φοιτήτριες του μαθήματος, με σύμβουλο την καθηγήτρια Ιωάννα Παπαβασιλείου-Αλεξίου, δημιούργησαν «Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας» για την υποστήριξη του «Pink Together». Οι φοιτήτριες, εκτός των άλλων, ενημέρωσαν το κοινό για τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων και μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μορφή φυλλαδίου, το οποίο προετοίμασαν οι ίδιες.

Στο πρώτο φεστιβάλ «Pink Together: Μαζί για την ελπίδα» που διοργάνωσε το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, που πήρε μέρος σε δράσεις πρόληψης, σεμινάρια και στην πορεία ελπίδας τριών χιλιομέτρων μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με θετικά μηνύματα για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, όπως και με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, μεταδόθηκε το μήνυμα: «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!».

Πηγή:www.alfavita.gr