Στη φυλακή δυο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες #newn #κοινωνια

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες μετά τις απολογίες τους δυο από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια και την αιματηρή επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη ενώ σήμερα περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας οι υπόλοιποι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Ένας 23χρονος ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των προφυλακίσεων ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον ακολούθησε και ο 30χρονος ελληνοϊρακινός- αποκαλούμενος ως «Ινδιάνος» ο οποίος , σύμφωνα με τις αρχές, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τον 30χρονο, μάλιστα, να ισχυρίζεται πως τον ενέπλεξε στην υπόθεση ο εν διαστάσει σύζυγος της αδελφής του λόγω οικογενειακών διαφορών. Ωστόσο, ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους και τους «έδειξαν» το δρόμο για την φυλακή.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν επτά από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αλλά και ο όρος της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις ενώ ένας 22χρονος κατηγορούμενος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν και επτά ανήλικοι οι οποίοι μετά τις απολογίες τους σε ανακρίτρια ανηλίκων αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό.