Θεσσαλονίκη: Μετακινήσεις και λιανεμπόριο – Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Τι θα ανακοινώσει αύριο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς #newn

Ανακοινώσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας θα κάνει αύριο, Παρασκευή (23/4), κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο Ν. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει το σχέδιο για να αποτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού προς εξοχικά σπίτια, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν από χθες οι ειδικοί της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει «μπλόκα» από την Τροχαία τόσο στα διόδια, όσο και σε άλλα σημεία ώστε να ελέγχονται όλοι όσοι επιχειρήσουν να «σπάσουν» την απαγόρευση μετακίνησης. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «κλείσει» το σύστημα της ΕΡΓΑΝΗ για συγκεκριμένους κλάδους.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως τα διόδια θα είναι κλειστά, με πρόστιμα στα 300 ευρώ, αλλά και ποινικές ευθύνες για εικονικές ή ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης εκτός νομού.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά και στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Παρασκευή η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κληθεί να δώσει την εισήγησή της για τη λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click inside (σ.σ. αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα λειτουργούν αποκλειστικά με τη μέθοδο του click away). Ήδη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως έχει εισηγηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων με click inside και αύριο θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.