Βορίδης: Δε μεταφέρονται στις Περιφέρειες οι λαϊκές αγορές

Κατηγορηματικά απέρριψε το αίτημα των ομοσπονδιών παραγωγών και πωλητών #newn #κοινωνια #βοριδης

Κατηγορηματικά απέρριψε το αίτημα των ομοσπονδιών παραγωγών και πωλητών για μεταφορά της αρμοδιότητας των λαϊκών αγορών από τους Δήμους στις Περιφέρειες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Δε νομίζω ότι μπορεί να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, ενώ έβαλε «πάγο» και στις ελπίδες των δημάρχων για μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι μόνο δεν εξετάζεται αυτή η λύση προς το παρόν, αλλά και αν αυτό συμβεί τότε δεν θα αποτελέσει πρόσθετο πόρο αλλά θα αντικαταστήσει άλλους πόρους με τους οποίους ήδη χρηματοδοτούνται οι δήμοι.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κατάργηση της απλής αναλογικής που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ίσχυσε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Έδωσε το περίγραμμα των βασικών αλλαγών, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση και στοχοθεσία στο Δημόσιο. «Μελετάμε ένα σχήμα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα παρουσιάσουμε τον μηχανισμό ενός μπόνους που θα συνδέεται με δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αφενός το σύστημα αξιολόγησης και αφετέρου το σύστημα στοχοθεσίας».

Ακόμη, κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων, στον τρόπο με τον οποίο θα καθορίζονται οι ανάγκες σε προσωπικό στους φορείς του Δημοσίου, αλλά και στον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού με το νέο ΑΣΕΠ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λόγω της μεγάλης δημοσκοπικής διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στη συζήτηση που αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.