Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού #newn #θεσσαλονικη #μητσοτακης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ.

Επίσης, θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη σύσκεψη στην Περιφέρεια ο Πρωθυπουργός θα έχει ενδελεχή ενημέρωση για μία σειρά από έργα υποδομών, κυρίως οδικών στη Βόρεια Ελλάδα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία και των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Απόστολου Τζιτζικώστα και Χρήστου Μέτιου και του ΥΜΑΘ, Σταύρου Καλαφάτη.

Ανάμεσα στα έργα που θα συζητηθούν, είναι ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης που θεωρείται κομβικό έργο, ενώ αναφορά θα γίνει και στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μετά και την αδυναμία χρηματοδότησης των δυο έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Καραμανλής θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις σε μία σειρά από έργα, με αιχμή τα δυο συγκεκριμένα, και είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις για την εύρεση των πόρων και για την έναρξη των διαδικασιών κατασκευής των δρόμων, πιθανότατα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.